Вести

Министар омладине и спорта Вања Удовичић у Бору

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, са сарадницима, данас је у посети општини Бор. Он је заједно са председником општине Бор Александром Миликићем и члановима Општинског већа обишао основне школе “Петар Радовановић” у Злоту, као и школе Бранко Радичевић и Свети Сава у Бору.

Од министарства спорта борске основне школе добиле су по десет нових кошаркашких, фудбалских, одбојкашких и рукометних лопти, а донирана су и по два нова гола, кошаркашке табле и мрежа за одбојку.

Циљ је да се деци у основним школама и онима који се баве спортом омогуће што бољи услови за рад и тренирање.

Министар Удовичић посетио је и Установу Спортски центар Бор где су дочекали млади борски спортисти.

После посете основним школама и установи Спортски центар у Бору министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Општине Бор Александар Миликић обишли су и објекат некадашњег Туристичког савеза који би у року од месец дана, по завршетку реконструкције, требало да постане Дом омладине у коме ће, као је планирано, просторије добити канцеларија за младе и борске организације које окупљају младе. Покретач уређења овог простора, који је локална самоуправа пре неколико дана званично преузела од републике је иницијатива "Млади у центру".

"Брига о младима је брига о нашој будућности, али и о нашој садашњости. Бор може да буде поносан на оно што је урађено у последњих шест месеци и млади Бора морају да буду поносни јер су за кратки временски период многе ствари у омладинској политици промењене и урађене, али много тога у наредном периоду још треба да се уради. Пре два дана усвојен је Локални акциони план за младе, систематизоваће се место координатора канцеларије за младе, млади ће добити свој Дом омладине, где ће да буде смештен и омладински клуб и Канцеларија за младе. На тај начин у наредних месец дана завршавано целокупни омладинску инфраструктуру која се тиче саме омладинске политике. Након тога још значајније је да се чује за младе, за њихове захтеве, али и да им се омогући да се искажу кроз своје деловање, кроз свој рад и да они давањем свога времена, знања и ентузијазма учине боље Бору и локалној самоуправи у њему." - рекао је министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић.

"Општина Бор дефинитивно заслужује да има овако јаке, храбре, смеле младе људе, који су својом енергијом успели да промене оно што деценијама није урађено. Променили су и размишљање нас политичара и целог друштва и показали су да треба да добију оно што траже, а то је дом за младе и место на коме ће се налазити Канцеларија за младе. Наша је обавеза, не само министарства и државе, већ и нас из локане самоуправе да омладински активизам дигнемо на највиши ниво, да млади буду питани и да млади сами дају закључак о питањима која се тичу њих. Јер, ако млад човек није питан, ако нема своје мишљење и ако се његов став не уважава, онда губи функцију паметног и зрелог човека. Ми ћемо свакако као Општина Бор у наредном периоду инвестирати и у све друге инфраструктурне објекте који су у интересу младих." - нагласио је Александар Миликић, председник Општине Бор.

"Поносан сам на младе у Бору због отварања Дома омладине и почетка његове адаптације. Ова посета министра омладине и спорта је велика част, јер годину дана након подношења иницијативе, млади су се окупили да добију јавно обећање да добијају свој простор. Верујем да ће у наредних месец дана бити адаптиран целокупан простор Дома омладине, а министарство је стало иза тога и унутрашњег техничког опремања објекта." - рекао је Срећко Здравковић из иницијативе "Млади у центру".

На платоу испред будућег Дома омладине одржана је журка из наступ ДЈ Шонета, а за свечано отварање наступ су најавили Жељко Васић и Ђорђе Давид који су присуствовали овом догађају.

 

http://bor.sns.org.rs/galerije/ministar-omladine-i-sporta-vanja-udovicic...