Вести

Обраћање Томислава Момировића министара грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре на Петој седници Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021.години

Обраћање Томислава Момировића министара грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре на Петој седници Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021.години.

"Хвала вам, Адриjана, на овом дивном излагању, хвала вам што сте поменули „Утисак недеље“. Kад су ми јуче јавили морао сам да одмах устанем из кревета и вратим програм уназад, да видим како је изгледао тај „Утисак недеље“. Нисам могао да гледам оне младе наде опозиције, заиста, Бориса Тадића и Чедомира Чупића, али верујем да су људи који су играли коло око споменика Стефана Немање…

Да се само разумемо, Србија је демократска земља, нас подржава, пре свега председника Републике, подржава око 58%, 60% људи, има и оних људи који гласају за друге, али они кад виде које младе наде иду напред верујем да су они отрчали да одиграју једно коло, тако да нисам могао то брижљиво да пропратим, али сам морао да гледам себе као утисак у „Утиску недеље“, јер ја некако памтим „Утисак недеље“ из 2001. године, у то неко тешко време када су заиста стварну и реалну власти имали неки опскурни ликови из Сурчина, из Земуна и неке сумњиве структуре су заиста биле и та врховна власт…

„Утисак недеље“ је тада била емисија и сада гледам себе у тој емисији као утисак, прво и онако монтиран потпуно стојим иза својих речи, нема шта. Одлично сам све рекао, све би то поново поновио, чак онако измонтирано једно да стоји до другог не би ту ништа мењао, али нисам сигуран да тој емисији монтажа мојих говора може да подигне гледаност.

Та емисија из оног што је била 2001. године, се претворио у један лични обрачун аутора према председнику Републике. Заиста то не могу да разумем. Зашто? Прво, ми сви гледамо председника као једну историјску личност, као доминантну личност, као јаког човека, као човека који је подигао ову земљу, онда и окупио регион упркос напорима, али ја, искрено да вам кажем, пошто га и познајем мало ближе, знам да је он, пре свега добар човек, то је оно што не може да се види са стране, али ако га познајете ви знате да је он јако емпатичан, јако добар, јак али и правичан. Просто не могу да схватим да неко може себе до те мере да мобилише, да целу једну емисију стави у функцији напада на једну личност, макар он био Александар Вучић историјска личност и председник Републике. С те стране гледано, част ми је већа што сам био део тог „Утиска недеље“.

Драга Адриjана, ми врло брзо у јулу или августу, не држите ме баш у дан, крећемо инвестиције у Бору, комуналну инфраструктуру, четири постројења за пречишћавање отпадних вода, 105 километара канализационе инфраструктуре, 80 милиона евра Бор и Борско језеро, све ћемо решити у смислу комуналне инфраструктуре.

Бор ће доживети једну потпуно другачију перспективу са овим инвестицијама. Бор нам је један од приоритета и заиста, можда није уз ово што сам прво причао али јесте прилика. Врло брзо крећемо у те инвестиције и мислим да ће грађани Бора имати и зашта да буду задовољни.

Хвала, још једном."

https://bor.sns.org.rs/video/obracanje-tomislava-momirovica-ministara-gr...