Вести

Значајна улагања у путну инфраструктуру у Бору

Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас у Бору да су Влада и ЈП „Путеви Србије“ у претходне три године у локалну путну инфраструктуру уложили приближно 500 милиона динара, док ће ове године бити инвестирано још 100 милиона динара.

Михајловић је посету Бору започела обиласком деонице Брестовачка Бања–Брестовац, у дужини од 3,2 километра, у чију је реконструкцију уложено 39 милиона динара.

У Општини Бор постоје многи потенцијали, посебно туристички, јер је ово можда најлепши део Србије. Због тога ће и држава и локална самоуправа наставити да улажу у путну инфраструктуру јер је то важно због туризма, нових инвестиција и развоја„, објаснила је Зорана Михајловић.

Председник општине Бор Александар Миликић исказао је захвалност Михајловић на томе што је реконструисан пут од Брестовца до хотела “Језеро”, који спаја не само насеље са туристичким центром, већ је важан и за повезивање две општине – Бора и Жагубице.

За нас је битно да Влада Србије стоји иза ових пројеката, а ми ћемо као општина уложити додатни напор и финансијска средства да то подржимо.„, поручио је Миликић.

Михајловићева је на конференцији за новинаре, после састанка са руководством ове општине оценила да је Бор пример за целу Србију по спровођењу озакоњења, издавању грађевинских дозвола, примени Закона о становању и одржавању зграда, као и улагањима у одржавање путне и железничке инфраструктуре.

Бор је међу првих десет у Србији када је у питању спровођење озакоњења, истакла је Михајловић, која је пре конференције за новинаре уручила и 12 решења о озакоњењу грађанима Бора.

Она је данас разговарала и са представницима локалних самоуправа из Борског округа.

http://bor.sns.org.rs/galerije/potpredsednica-zorana-mihajlovic-posetila...