Вести

Бор добио Дом омладине

Након више година, а за само месец дана адаптиране су просторије бившег ТС-а и свечано предате борској омладини на коришћење. Санацију објекта финансирала је Општина Бор.

Идеја да Бор добије простор за омладину јавила се још пре неколико година, а данас смо је реализовали. Ово је простор где ће млади моћи да се друже, да проведу време квалитетно, измђу осталог, да се и афирмишу. Овде ће постојати посебна просторија за бендове, за клуб читалаца, и мислим да је ово велики помак за општину Бор, али и целу источну Србију“, рекао је на пригодном отварању председник Општине Бор Александар Миликић.

Површина адаптираног простора је 200 метара. По мишљењу младих сасвим довољно за њихове,али и активности других организација и удружења.

Ово је објекат за цео град, а изградњу је подржала локална самоуправа. Домом омладине може да се поносиБор, али и цео регион. У пракси он ће функционисати по различитим моделима, али узори су Дом омладине Београд и Омладински центар Зајечар.И остала удружења ће моћи да користе целокупан простор“, додао је Срећко Здравковић, Иницијатива „Млади у Центру“.

Локална самоуправа је за санацију просторија, намењених младима, издвојила пет милиона динара.