Вести

Донација и посета Општинског одбора Српске напредне странке Бор селима Злот и Шарбановац

Општински одбор Српске напредне странке Бор посетио је 28. јануара два највећа села Борске општине Шарбановац и Злот у хуманој намери да унапреде здравствену заштиту и олакшају живот на селу.

Амбуланте у овим селима постоје 30 година и нису у завидном стању. Потребно је пуно улагања и заједничког рада како би се у њима пружале здравстве услуге достојне сваког грађанина. Општински одбор Српске напредне странке Бор донирао је материјал за реновирање амбуланте у Шарбановцу и Злоту, биће обезбеђен и огрев како би амбуланте радиле несметано ове зиме. У плану је да амбуланта у Злоту добије нову столарију. Све радове у што краћем року извешће Дирекција за изградњу Општине Бор.

Овој посети присуствовали су председник општине и директор Дома здравља који су сагласни да постоји реална потреба за запошљавањем доктора и медицинског особља како би мештани свакодневно могли да добијају здравствену негу у својим селима. До сада то није била пракса, већ су доктори радили два до три дана недељно у јако лошим условима. То је отежавало живот углавном старијем становништву које нема могућности да долази у Медицински центар у Бору.

Ова улагања имају циљ да пруже беспрекорну здравствену заштиту становницима Злота и Шарбановца и на тај начин олакшају им лечење, смање трошкове превоза до Бора, смање процедуре издавања и набављања лекова.

Фото галерија