Вести

НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО ХИТНОЈ СЛУЖБИ ДОМА ЗДРАВЉА У БОРУ

Служба Хитне медицинске помоћи борског Дома здравља од данас је богатија за још једно санитетско возило. Реч је о возилу Peugeot вредном 6,5 милиона динара, које је Дому здравља Бор донирала компанија „Serbia Zijin Copper DOO“ Бор. Уз присуство повереника и градоначелника града Бора Александра Миликића санитет је представљен јавности.

Александар Миликић рекао је да је донација велика ствар за наш град, те показатељ да Зиђин поред тога што добро ради,исплаћује плате од 105,000 динара, и пуни буџет града који је сада пет милијарди динара, брине и о друштвеној одговорности.

"Желим да наставимо даље. Ми смо као представници локалне самоуправе обезбедили скенер, ултразвучни апарат, лапароскопски стуб и много инструмената и овим путем бих замолио да следећа донација Србија Зиђин Копера буде магнетна резонанца, чиме би употпунили дијагностику“, рекао је Миликић.

Повереник Миликић је поручио да су на правом путу да Бор постане боље место за живот.

"Економски растемо, екологија је боља, а заједнички живот је показатељ добрих дела које сте урадили“, поручио је Миликић.

Директорица борског Дома здравља др Весна Радосављевићје истакла да је ново санитетско возило далеко најопремљеније које је стигло у Службу хитне помоћи.

Не треба ни рећи колика је вредност да се у право време, и на правом месту, сваком грађанину може да пружи адекватна здравствена заштита и хитна помоћ“, рекла је др Радосављевић.

"У нашем Дому здравља немамо овакво возило, срећна сам и задовољна“, истакла је директорка.