Вести

Обилазак новоизграђеног дома за стара лица

У уторак, 29.03.2016 године, Општински одбор Српске напредне странке Бор је организовао посету министарке проф. др Зоране Михајловић, директора ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак, секретара и сарадника, старачком дому у Бору. Министарка је овде била први пут и изразила задовољство што ће наши најстарији суграђани имати један модеран, простран и леп дом за стара лица, како би своје дане проводили у најбољем могућем смештају.

"Овај објекат је прелеп, и ја бих волела да сваки дом за стара лица у Србији буде овакав, јер ово је најбољи пример како се добро води рачуна о вама, пензионерима, а нарочито бих се захвалила за све што сте издржали и на подршци коју сте нам дали у нашем раду у последњих две године. Нама млађима пуно значи ваше огромоно искуство, ваши предлози, критике и сугестије а ми смо ту да вас саслушамо и да видимо да ли можемо да унапредимо начин живљења у Србији, да би ваши унуци, наша деце сутра боље живела. Преносим вам поздраве нашег премијера." казала је Михајловић, и додала је "Много смо радили, доста тога нам и остаје поготово када говоримо о задравству, школству и образовању а све нас то чека да наставимо након 24. априла. Ви требате да знате да ће пензије бити стабилне и сталне и да ће сигурно у наредном периоду расти, јер ми смо тежак период прошли и сада можемо само на боље да идемо. Остаје на нама млађима да радимо још више а да ћете ви моћи да уживате у вашим годинама".

"Све похвале локалној самоуправи која је уложила новац, време и труд да саобраћајнице али и остала инфраструктура у Бору буде на завидном нивоу, а верујте ми ово са сигурношћу тврдим обилазећи многе градове и општине у Србији" - казала је Зорана Михајловић

Благоје Спасковски се обратио пензионерима: "Овај дом је изграђен вашим средствима, средствима РТБ-а Бор, заправо средствима свих нас како би сутра имали један леп и веома добар дом у којем би сте провели остатак живота. Овај дом је изграђен у рекордном року, иако је било проблема везаних за власништво парцела и дозвола али је све на крају решено. Цео објекат је комплетно опремљен, све собе имају намештај, телевизоре, шпорете, сале за рехабилитацију, библиотеку, трпезарију са кухињом, амбуланту и све остало што је неопходно за један дом за стара лица. Министарка Зорана нам је помогла и помоћи ће нам да у што скоријем року отворимо овај дом за све оне који су заинтересовани. Велика захвалност вама најстаријима који сте пружили подршку раду Александру Вучићу, да се топионица заврши како би имали чисто небо над Бором"

 

У посети пензионери али и гости из Београда су имали прилике лично да се увере о каквом се објекту ради, и сви изразили задовољство и радост, што у Бору постоји овакава објекат, који је био крајње неопходан.

 

Галерија фотографија