Вести

ПОДРШКА ПОКРЕТА ВЛАХА СРБИЈЕ СРПСКОЈ НАПРЕДНОЈ СТРАНЦИ

Покрет Влаха Србије дао је подршку Српској напредној странци на предстојећим изборима, како локалним тако и на парламентарним, који ће се одржати 3. априла.

Беда која је завладала Бором и Мајданпеком, Србија предвођена Драганом Ђиласом, Вуком Јеремићем и остатком њихове свите на тренутак је застала на Параћинској петљи уз предлог да се на овим просторима сади кикирики, сада је далека прошлост захваљујући председнику Републике Србије Александру Вучићу. Захвални смо Покрету Влаха Србије као домицилног становништва на овим просторима, што су нам се придружили и што су препознали значај у очувању културног наслеђа, што је једна од главних идеја председника Републике Србије. У будуће ћемо заједнички радити на очувању националних интереса“, истакла је Адријана Пуповац,кандидат за Народног посланика на педстојећим изборима.

Покрет је за веома кратко време на политичкој сцени постигао значајне резултате и окупио импонзантан број Влаха у своје редове.

Желим да апострофирам да су права влашке националне мањине, коју ми представљамо, дефинитивно на највишем могућем нивоу. У томе би могли да се огледају и друге државе, не само у окружењу, већ и широм Европе. Такође, би напоменуо да остале Влашке странке, које се крију под окриљем опозиције Маринке Тепић не могу никада и неће представљати влашку националну мањину. Могу само да представљају румунску опцију с обзиром да су прорумунски орјентисане. Власи су то што јесу, били су и биће а они својим нерадом, поквареним начином желе да перфидно уђу у локални парламенте. Чврстог сам става да Власи то никада неће прихватити и подржати. Ми смо препознали оно што је Српска напредна странка радила предходних година и сматрамо да је њихова политика у интересу сваког грађанина ове земље. Зато ћемо их подржати на предстојећим локалним и парламентарним изборима“, истакао је Владимир Угриновић, председник Покрета Влаха Србије.

Пуповац и Угриновић сложили су се да ће заједничким снагама однети убедљиву победу на предстојећим изборима јер ће бирачи гласати за сигурност и чување културно-историјског наслеђа јер је то снага будућности. Рад и позитивни резултати су управо најснажније одлике коалиције „Александар Вучић – заједно можемо све“.