Вести

ПОСЕТА АЛЕКСАНДРА МИЛИКИЋА И ЊЕГОВИХ САРАДНИКА МЗ МЕТОВНИЦА

Чланови повереништва ГО СНС Бор Александар Миликић и Небојша Виденовић, као и народна посланица Андријана Пуповац посетили су борско село Метовница. Отворено се разговарало са мештанима. Сви су сложни да се Србија никада није брже развијала. У протекле четири године интезивно се улагало у путну инфраструктуру са циљем да се по квалитету живота сва села приближе граду.

Од времена Тита никада се више није градило путева него сада. Последње четири године за нас су значиле да све оно што је изостављено у предходих 20. година морамо да надоместимо. Мора се направити разлика између нас који смо обећавали и испуњавали обећано и оних код којих су се обећања завршавала само на причама. Водовод у Метовници је обећаван још 80-тих година. Да није било председника Србије Александра Вучића пројекат не би кренуо са израдом. Ми смо одрадили велики део посла што се тиче водоводне мреже, још много тога нам предстоји. Ове године предвиђено је да се заврше све фазе. За путну инфраструктуру направљен је петогодишњи план, велики део плана је испуњен. У Метовници урађено је око 7 километара путева. За прву половину текуће године предвиђено је да се уради још 15 километара асфалтног пута. У другој још толико“, истакао је први човек града.

Током предходних година урађено је више него у последњих 30 година од када постоји Борски управни округ, истакнуто је на састанку.

Драго ми је што су нам, председник Репубике Србије Александар Вучић и председништво Српске напредне странке, указали поверење и што полажу велике наде да ћемо се одазвати у великом броју и гласати на предстојећим изборима за странку број 1. „Заједно можемо све“ и однети убедљиву победу. Та победа заснива се пре свега на резултатима које смо имали у предходне четири године. За протекло време је урађено више него у последњих 30. година од када Борски управни округ постоји. Када кажем резултати мислим на све оне инфраструктурне пројекте које је Влада Србије одобрила за овај округ“, истакао је Станковић носилац листе.

У селу Метовница готово да нема куће из које неко не ради у руднику. Поведена тиме, кандидат за Народног посланика Адријана Пуповац причом вратила се уназад на 2000-ту годину како се тада живело у овом борском селу и како се живело за време демократске власти оличене у делу и лику Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и њихове свите.

„Сећања ради, плате радника су у то време биле мизерне, радници из РТБ-а излазили су на Параћинску петљу. Хтели су да затворе рудник и да сади кикирики. Србија је тада застала на тренутак, на петљи. Појела је беда, град Бор и Општину Мајданпек. То се не сме заборавити. Доласком Александра Вучића живи се боље, резултати то говоре. Просечна плата у нето износу је 100 хиљада динара, 54 одсто је већа од просечних примања у Републици Србији. Раније то није био случај. Оно што је битно за ово борско село је пројекат водоснабдевања. На иницијатицу председника Србије Александа Вучића за те намене одвојено је милион евра.”, рекла је Андријана Пуповац.

Сви присутни на збору позвани су да изађу 3. априла на изборе да зокруже број 1. и на тај начин дају подршку Српској напредној странци која се увек залагала за интересе својих грађана.

Заједно можемо све.