Вести

ПОВЕРЕНИЦИ ГО СНС БОР У РАЗГОВОРУ СА МЕШТАНИМА МЗ ЛУКА

Остварени инфраструктурни планови, уређени путеви, водоводи, само су неке од тема о којима се говорило на састанку одржаном у борском селу Лука, коме су присуствовали повереници ГО Српске напредне странке у Бору Александар Миликић и Небојша Виденовић, народни посланик Адријана Пуповац, први на листи за локалне изборе у Бору Владимир Станковић, представници јавних предузећа, Месне заједнице Лука и њени мештани.

Трудили смо се да наш заједнички задатак спроведемо и испунимо до краја. Политика је битна за развој друштва, али пре свега треба да будемо људи. На предстојеће изборе изаћи ћемо уједињени испред Српске напредне странке. Спремни смо и остварићемо убедљиву победу, у то сам сигуран. На даље ћемо наставити у истом ритму, да се договарамо са мештанима и представницима Месних заједница јер је такав начин рада дао резултате и њиме ћемо се убудуће водити. Многи ће овде доћи, обећавати, а ви будите слободни да их питате да ли су своја обећања испунили за време своје владавине. Не смемо дозволити да опет слушамо приче повратника из прошлости јер унапред знамо тај сценарио, да ће тачка бити стављена након обећања, а не након реализације истог.“, истакао је Александар Миликић, повереник Српске напредне странке и први човек града Бора.

Он је рекао да су резултати видљиви на сваком кораку и то не само у граду, већ и у сваком селу на подручју града. Додао је и да је у претходне четири године асфалтирано више од стотину километара путева на територији читавог града, што је највише у историји града Бора. Упоредо са тиме, градили су се водоводи, подизао се животни стандард мештана и радило се на томе да се села што више приближе граду.

У протекле четири године урађено је 120 километара путева на територији села и града и то све новцем из градског буџета, као и 67 километара водовода, већином на територији села. Наш задатак за будући период је да кренемо са развијањем канализационе мреже по селима и ободима града. У јуну месецу нам предстоји ребаланс буџета којим је планирано да се одвоји 30 милиона динара за насипање атарских путева.“, казао је Миликић.

Говорећи о инфраструктурним пројектима у овој години, носилац листе Српске напредне странке на предстојећим изборима мр Владимир Станковић истакао је да је Србија данас, захваљујући политици председника Вучића, потпуно другачија, јер се гради више него икада, и аутопутеви, и путеви, и пруге.

Данас је Србија држава која се развија и иде убрзано напред, о чему управо дела говоре. Народ је препознао и подржао нашу борбу са циљем развоја како наше државе, тако и нашег града. Ми ћемо заједно наставити да се боримо и наредних година јер ћемо једино на тај начин успети да бољу Србију оставимо нашим поколењима“, закључио је Станковић.

Оно на шта се осврнула Адријана Пуповац, кандидат за Народног посланика, јесу подстицајне мере које је држава додељивала у области пољопривреде и руралног развоја, а које су биле „ветар у леђа“ младим пољопривредницима и пољопривредним произвођачима.

Захваљујући значајним капиталним инфраструктурним пројектима као што су изградња ауто путева, обилазница, деоница, мостова…умрежени су сви градови на територији Републике Србије. Ниједан део наше земље, захваљујући председнику Републике Србије Александру Вучићу, није запостављен. За подстицај младих пољопривредника, држава је већ поделила више од 25 милиона евра. Највише је уложено у пројекте за воћарство, сточарство и повртарство имајући у виду да су то једне од најпрофитнијих грана – основних за развој прехрамбене и прерађивачке индустрије.“, рекла је Пуповац.

Она је истакла да су СТАРТ АП програми подршке примарним пољопривредним произвођачима старосне доби до 40 година, као и субвенције за куће на селу, били од великог значаја како би се олакшало свима онима који су се определили за живот на селу.

Са поруком да не треба веровати речима, већ делима, и са уверењем да ћемо заједничким снагама наставити да Бор развијамо још брже, завршена је трибина у селу Лука.