Вести

ПОВЕРЕНИШТВО ГО СНС БОР У РАЗГОВОРУ СА МЕШТАНИМА МЗ БУЧЈЕ

Повереници Српске напредне странке у Бору Александар Миликић, Небојша Виденовић и Благоје Спасковски, заједно са првим на листи СНС-а на предстојећим изборима Валдимиром Станковићем и кандидаткињом за Народног посланика Адријаном Пуповац, обишли су још једно село на територији града како би разговарали са мештанима и помогли у решавању актуелих питања са којима се они суочавају.

Са представницима Месне заједнице Бучје и тамошњим становништвом отворено се разговарало о ономе што је до сада урађено у селу, али и о томе шта је неопходно додатно урадити у наредном периоду како би се живот људи на селу подигао на још виши ниво и како би се само село приближило граду, што је један од основних циљева и задатака који је ова власт поставила пред собом.

Одговорни људи у политици су увек причали отворено пред народом. Зато ми данас одговорно стојимо пред вама и слушамо сугестије које имате за нас како бисмо заједно унапредили живот у селу и како бисмо га учинили још бољим и лепшим за све који у њему живе. Са мештанима смо увек имали добру сарадњу јер сам става да о сваком питању треба разговарати отворено и директно и мислим да је то оно што људи данас цене. Зато што смо одговорни и зато што смо се сви заједно озбиљно ухватили у коштац са многобројним питањима не само у овом, већ у свим селима на територији града, као и у самом граду, зато ћемо наставити да се заједничким снагама боримо за свако село и за наш Бор, јер мештани и грађани то заслужују“, истакао је Александар Миликић повереник Српске напредне странке и градоначелник града Бора.

Миликић је додао и да мештани не смеју да дозволе да их заваравају, да поверују онима који причају слаткоречиве приче и дају празна обећања јер је њихово време давно прошло и не може се вратити.

Сви они који су већ били на власти доћи ће овде да понављају иста обећања јер је то једина политика и једини програм који имају да понуде годинама уназад. Ми смо у сваком селу једном до два пута месечно, на зборовима разговарамо, износимо планове и заједничким договором настављамо даље. То је наша одговорност и наша обавеза, а дела су та која о нама говоре“, казао је Миликић.

Носилац листе Српске напредне странке на предстојећим изборима и начелник Борског округа мр Владимир Станковић истакао је да народ мора бити јединствен и сложан и у времену које долази. Он је додао и да Влада Републике Србије, преко ресорних министарстава и локалних самоуправа, има чиме да се похвали и да су резултати прави показатељ свега онога што је у претходном периоду урађено и да је то оно што ће грађани вредновати на предстојећим изборима.

Да је за време мандата Александра Вучића урађено је много, на десетине ауто путева, обилазница, мостова, деоница, истакла је Адријана Пуповац додавши и да је преко 25 милиона евра уложено само у привреду.

Синергија Владе Републике Србије и локалних самоуправа огледа се у томе да је град Бор одвојио 45 милиона динара за субвенције и развој пољопривреде. Више од 3.000 младих, који су се вратили на село, имали су право на одређене субвенције. Са реализацијом пројекта широкопојасне интернет мреже у руралним пределима кренуло се још 2020. Године. Пројекат подразумева умрежавање са јавним сектором, јавним установама и школама и до краја 2024. Године, када је предвиђен завршетак радова, свака кућа и свако домаћинство имаће интернет, а то значи да смо на добром путу да наша села развијамо упоредо са градовима“, истакла је Пуповац.

„Сви грађани 3. априла треба да изаберу Србију која је пример како се из пепела подиже један народ, како се из дана у дан гради нова Србија на коју смо поносни и зато тог 3. априла сви треба да подржимо листу број 1 "Александар Вучић - Заједно можемо све", чуло се на крају овог састанка.