Вести

Представници Српске напредне странке у Бору обишли Злот и Шарбановац

Представници СНС-а у суботу, 08. фебруара, одржали су иницијативне састанке самештанима села Злот и Шарбановац.

Испред СНС-а на састанцима су присуствовали: Благоје Спасковски – шеф изборног штаба СНС-а за Борски округ, Милинко Живковић- шеф изборног штаба СНС Бор, Душан Марковић и Далибор Орсовановић- кандидати за одборнике у Скупштини Општини Бор, Иван Раденковић, Александар Мицић, Верица Аничић и Бобан Тодоровић- чланови СНС-а у Бору.

Представљајући програм Српске напредне странке и визију њеног лидера, Александра Вучића, Благоје Спасковски је истакао да се заједничким снагама треба борити да се побољша живот на селу. Такође, тражио је подршку мештана оба села да заједничким снагама не дозволе приватизацију највећег гиганта, РТБ-а Бор:

„РТБ Бор треба да остане у власништву Србије. Нама је неопходан стратешки партнер како би смо завршили Топионицу и фабрику Сумпорне киселине“.

На састанку је истакнуто и да ће се у будућности трудити, корак по корак, заједничким снагама, да проблеми у селима Злот и Шарбановац буду решени, а пре свега водоснабдевање у два реона у Злоту као и у Шарбановацу, путна инфраструктура, адаптација Домова културе и амбуланти у оба села.Злот ће бити усмерен и на развој туризма обзиром на природна богатства- Лазарев кањон и пећину. Село Злот има потенцијала и за развој привреде односно малих предузећа што омогућује отварање нових радних места.Злот је највеће село у општини Бор и заслужује да у будућности буде општина а Бор град. Реалне су потребе за већа улагања у пољопривреду и сточарство.

„Младим људима треба да обезбедимо квалитетан живот на селу“- рекао је Благоје Спасковски.

Говорећи о правцу кретања предизборне кампање у Бору, Милинко Живковић је рекао да ће кампања СНС-а бити позитивна и да ће бити усмерена на тимски рад:

„Ми морамо бити тим, треба да верујемо једни другима, да заједно радимо и стварамо бољу будућност за нашу децу“.

Фото галерија