Вести

РАЗГОВОР ПОВЕРЕНИКА ГО СНС БОР СА МЕШТАНИМА МЗ ДОЊА БЕЛА РЕКА

Разговор са мештанима и наставак изналажења решења за вишедеценијска питања са којима се суочавају становници борског села Доња Белаa Река били су повод за посету повереника Српске напредне странке Александра Миликића, Благоја Спасковског и Небојше Виденовића, као и носиоца листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ мр Владимира Станковића и кандидата за Народног посланика Адријане Пуповац овом селу.

Приликом разговора са мештанима овог села могло се чути да је ово јединствена прилика да се презентује све оно што је у периоду иза нас урађено, како у Србији, тако и у Бору.

Сви смо свесни да се Србија брзо мења, развија и иде напред у сигурнију будућност. Много тога је промењено. Најважнија промена је довођење стратешког партнера, компаније Зиђин, који је показао снагу и вољу за наставак рударења на овим просторима што је довело до отварања нових радних места и подизања стандарда изнад просека. На пут преко Појата до села чекало се више од 50 година. Ми смо обећали да ћемо га урадити и то обећање смо и испунили. Реконструкција водовода била је дуго на листи чекања, а сада смо сведоци да је прва фаза завршена. Након ребаланса буџета, односно половином године, распоредиће се додатна средства за завршетак радова. То је само део онога што смо до сада урадили. Могу слободно рећи да су то докази да смо одговорни и да се озбиљно бавимо решавањем дугогодишњих питања, а тако ћемо наставити и убудуће.“, рекао је повереник Српске напредне странке и градоначелник Бора Александар Миликић.

Прво село које је добило уличну расвету било је управо ово село“, истакао је Благоје Спасковски и додао да је заједничким снагама изграђена црква у тренуцима када се водила борба са ниском ценом бакра.

„Да стратешки партнер није прихватио да настави са рударењем, овај део Србије не би имао оволику тенденцију раста. Да би наставили са даљим плановима морамо однети убедљиву победу. Доња Бела Река се издваја и по расту наталитета, а то је оно што нам је најважније - да се бринемо о најмлађима јер су они наша будућност“, додао је Спасковски.

„Велика ми је част када сам у посети било ком борском селу, а посебно када видим да смо спремни да наставимо да се заједно боримо јер управо то је и слоган Српске напредне странке. На оваквим догађајима сви су добро дошли, од активиста, симпатизера, па све до оних који и не подржавају наше ставове јер и њихов глас треба да се чује. Сви заједно можемо доћи до адекватних решења“, истакла је кандидат за Народног посланика Адријана Пуповац.

Српска напредна странка, на челу са председником Републике Србије Александом Вучићем, учинили су много тога за овај део Србије, рекао је приликом свог обраћања мештанима села носилац листе Српске напредне странке на предстојећим изборима мр Владимир Станковић.

Почев од здравствене заштите наших грађана, до израде инфраструктурних пројеката, сви остварени резултати не би били могући да није било разговора и договора са грађанима и мештанима свих села. Ово није резултат само странке, већ наш заједнички. Заједно смо се борили у предходне четири године да Србија данас изгледа овако. Да буде на понос свима нама, а уједно да буде и боље место за живот“, истакао је Станковић.

На крају разговора, сви су се сложили да Бор и Србија иду путем напретка, мира и стабилности, да се наш град и наша држава убрзано развијају и да је то Србија какву треба подржати на предстојећим изборима. Јер ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ.