Вести

РАЗГОВОР СА МЕШТАНИМА МЗ ЗЛОТ

У Злоту је одржан састанак са мештанима ове месне заједнице Састанку је присуствовао градоначелник Бора Александар Миликић са својим тимом као и народни посланик Андријана Пуповац.. Ово је била прилика да се саберу утисци и уједно да се направе нови планови за наредни период.

Овде сам дошао да разговарам са свим мештанима. Као градоначелник свих грађана града Бора увек сам спреман за конструктивне разговоре. Оно што је било обећано пре четири године, то је и урађено. Политика Српске напредне странке коју овде пред вама представљам је политика боље будућности, политика помирења и политика успеха за све мештане. Сви су до сада причали како ће се живети боље а у пракси то је остало само на речима. Очигледно је да нису радили како треба, речи нису преточили у дела као што је то радила Српска напредна странка. Данас то исто причају. Празне приче, како треба угасити некадашњи РТБ, како треба зауставити погоне и отпустити људе. То је није права политика. Са таквим начином вођења политике неће доћи на власт и неће имати прилику јер им ви то на предстојећим изборима нећете дозволити. Народ све види и осећа. Много тога смо заједно променили на боље. Гледали смо да поштујемо културу и традицију, да поштујемо захтеве мештана. “, рекао је градоначелник.

Током разговора градоначелник се осврнуо на планове од пре четири године и реализацију истих.

У претходном периоду показали смо да само заједно уз велики труд председника Републике Србије Александра Вучића као и Владе Републике Србије можемо остварити велике резултате на нивоу целе Србије а то ће и у будуће бити главни програм на који ћемо се ослањати. Ове године креће се са реализацијом плана ауто пута Вожд Карађорђе који ће спојити Централну и Источну Србију. Већ почетком наредне године кренуће се се са градњом ауто пута до Бора. Први смо изашли пред мештане и рекли ајде да направимо планове за нове инвестиције по селима. Направили смо петогодишњи план уређења инфраструктуре. У том плану смо велики део послова завршили. Урадили смо и урадићемо. Од 2018. године у Злоту је урађено новог асфалта око 13 километара. Није много али није ни мало. Може још више али толико није било урађено у предходних 20 година. Сада Злот почиње да личи на варошицу, што нам је и био циљ. Да има центар, путеве, инфраструктуру, да приближимо Злот по уређењу граду. Да млади могу да остану и да имају интерес да живе овде. Рађени су водоводи а од ове године, од 10. марта, у изради ће бити још два водовода о којима се прича последњих 40 година. Са свим оним што смо до сада урадили, ми смо подигли стандарде сами себи. Само заједно можемо све. Од 2018. године године незапосленост младих била је највећа тема. И данас је има али много мање јер је велики проценат младих запослено у компанији „Zijin cooper“ i „Zijin Maning“. Просечна плата у граду је 75.600 динара. Ово је показатељ да смо ми трећа локална самоуправа по просечној заради. До краја ове године највећа просећна зарада у Србији, биће управо у Бору. А то нам даје друге могућности да грађани могу да планирају своју будућност. Рударење је овде увек било питање и цео овај крај је увек био погођен рударењем али управо то рударење нам је омогућило да се овде боље живи. Ово је рударски град и тако треба да остане. Помогли смо да се у Злоту крене са отварањем фабрике за производњу плочастог намештаја. Већ је запослено 18 наших суграђанки из Злота. Када се достигне максимум производње биће запослено још њих 250 Овде ће углавном радити жене. До краја ове године Злот ће добити ново обданиште. Увелико се ради на пројекту. Имамо план и циљ. Држимо се планова и договора. Почеће се са пројектима на изградњи водовода и канализације. Уверен сам да ће Српска напредна странка направити добар резултат јер се добро и радило. Увек ћемо слушати глас народа и заједно ћемо градити будућност.“, истакао је градоначелник Миликић.

Окупљеним мештанима обратила се и посланица Андријана Пуповац која ће и на овим изборима бити кандидат за посланика у скупштини Републике Србије.

За 18 месеци имали смо 136. дана заседања, више од 570. Седница, како Одбора тако и Народне Скупштине. Битно је да функционишемо сви као тим јер једино тако можемо да постигнемо добре резултате. Све оно што имамо у плану у наредном периоду остварићемо ако однесемо убедљиву победу. Сујету морамо оставити са стране и да се удружимо. Нема поделе, изгубити на предстојећим изборима не сме нам бити опција. Победа и до победе заједно јер заједно можемо све.“ истакла је Адријана Пуповац, кандидат за народног посланика.