Вести

САСТАНАК СА МЕШТАНИМА МЗ ТАНДА

Сумирање свега онога што је урађено, као и разговор о плановима за будући период, биле су теме састанка са мештанима сеоске месне заједнице Танда, једном од најудаљенијих села на територији града Бора. Са становницима Танде о свим питањима битним за унапређење квалитета живота људи у овом селу разговарали су повереник ГО Српске напредне странке у Бору и градоначелник Александар Миликић, носилац листе СНС-а на локалним изборима Владимир Станковић и Адријана Пуповац, кандидат за народног посланика у наредном сазиву Скупштине Србије.

Повереник Градског одбора Српске напредне странке и градоначелник Бора Александар Миликић је на почетку свог обраћања мештанима направио паралелу и истакао разлику у изгледу села некада и данас када Танда има потпуно другачији и лепши изглед.

Све што смо урадили у селу резултат је заједничког договора, труда и рада у протеклом периоду. Ово борско село је разуђеног типа што мало отежава и продужава рок у изради планова који су предвиђени да се ураде у овом селу. Није довољно урадити само центар села, већ је неопходно средити и путне правце ка другим реонима, што нам је свакако један од главних задатака“, рекао је Миликић.

Он је додао и да је дуг Апотекарске установе од шест милиона евра, који датира из 2008. године, омео многе планове када је реч о капиталним инвестицијама и уређењу града и села. Миликић је подсетио и да ће у свако село долазити и они који су тај дуг направили, обећавајући успут оно што никада неће моћи да испуне, јер је то једина политика коју годинама уназад нуде грађанима.

Свесни смо данашњице и тога да ће на наше место наредних дана доћи и други. Молим вас да их упитате шта је то што су урадили за време њихове власти, осим што су имали идеју да угаси некадашњи РТБ и да се на том месту сади кикирики и праве ногари за столице, јер су једино тако видели будућност нашег града. Захваљујући председнику Александру Вучићу довели смо стратешког партнера, задржали тадашњих 5.000 радних места и отворили још многа. Запослили су се пре свега млади људи, плате су изнад републичког просека, а животни стандард је знатно повећан. Бор је почео да се развија у правом смеру и тако ће се наставити и убудуће, јер смо поносни на све оно што смо заједно урадили за наша села и наш град“, истакао је Миликић.

Оно на шта се осврнула кандидаткиња за народног посланика Адријана Пуповац јесте развој пољопривреде и издвајања која су из године у годину све већа, како на државном, тако и на локалном нивоу.

Оно што највише интересује мештане свих села је развој пољопривреде. Држава је за те намене издвојила 25 милиона евра, а град Бор је за ову годину, из сопственог буџета, издвојио 45 милиона динара за унапређење пољопривреде. Оно чиме се Влада Србије највише поноси јесу и мере за куповину кућа које су помогле да млади људи остану на селу и баве се пољопривредом“, рекла је Пуповац и додала да ће у оквиру пројекта изградње интернет мреже, до краја 2024. године, и најудаљеније домаћинство у сваком селу имати интернет, што ће умногоме олакшати живот на селу, а посебно млађим генерацијама које су будућност наше земље.

Владимир Станковић, носилац листе СНС-а на предстојећим локалним изборима истакао је да ова власт бележи само добре резултате у претходном периоду.

„Међу првима у региону имали смо вакцине, а направљено је и реконструисано неколико клиничких центара широм Србије. Здравствена заштита сваког грађанина је на првом месту, а то је оно за шта се председник Александар Вучић, између осталог, залаже. Резултати постоје, а дела су оно иза чега стојимо и чиме се издвајамо од оних који су остали само на празним обећањима“, рекао је Станковић.

Са циљем да се заједничким снагама настави унапређење и развој свих села на територији града, да се наставе улагања у развој самог града, упућен је позив свим мештанима да искористе своје грађанско право на предстојећим изборима и укажу поверење листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“, како би, као и до сада, напредак Србије и Бора наставио да се креће узлазном путањом на свим пољима.