Вести

Стефановић: „Потпуна измишљотина“ да полиција у Бору није реаговала у току изборног дана

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић демантовао је да полиција у Бору није реаговала на пријаве грађана на џипове без таблица током изборног дана.

Стефановић је реаговао на излагање посланика Народне странке Мирослава Алексића да су се Бором 4. марта, током локалних избора, кретали џипови без регистарских таблица, а да полиција на пријаве грађана није реаговала.

Потпуна измишљотина. Ја сам тражио извештај кад сам то чуо. Полиција је излазила десет пута. Знате, то што неко пријави, не значи да је то тако. Људи изађу на терен, могу да закључе ово или оно. Написали извештаје, проследили тужиоцу, али то је најлакше, то је флоскула која постоји – видели смо црни џип како се креће“, навео је Стефановић.

Министар је казао да није забрањено возити џипове градом, али да ће бити кажњени они који возе без таблица и да ту нема повлашћених.

Да ли је забрањено, иначе, да се неко креће џипом градом? Ако тај џип нема таблице, у реду, зауставиће га саобраћајна полиција, да видимо, да утврдимо зашто нема таблице и написаће му казну”, рекао је Стефановић.

Стефановић је наставио, рекавши да “многи имају такве џипове”, те да полиција, бар док је он на челу МУП-а, зауставља свако возило.

Нема више онога да не сме нико да заустави – саобраћајци стали у страху да ли ће неко да спусти прозор аудија или мерцедеса, да им псује мајку и да их пита чувену реченицу – знате ли ви ко сам ја? Тога више нема. Сада се зауставља и ауди и џип. Има да покажу поштовање према саобраћајном полицајцу”, рекао је Стефановић.

Локални за одборнике Скупштине општине Бор одржани су 4. марта. Највише гласова добила је коалиције Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.