Вести

ТРИБИНА У ШАРБАНОВЦУ

Градоначелник Бора Александар Миликић, заједно са Владимиром Станковићем, првим на листи за локалне изборе у Бору „Александар Вучић – Заједно можемо све“ и Андријаном Пуповац, народном посланицом у актуелном сазиву Народне скупштине Републике Србије разговарали су са мештанима Месне заједнице Шарбановац. Уз похвале које су мештани упутили градском руководству, с обзиром на видљиве резултате сарадње, ово је била прилика да се поразговара о плановима за будући период.

Градоначелник Бора осврнуо се на посету Драгана Ђиласа Бору.

На састанку на ком је присуствовало 20-ак људи је очигледно показатељ да је то политика лажи, празних прича, и преваре. Такве ствари у Бору не пролазе јер овде живе вредни, радни и марљиви људи. Србија иде напред и никада се брже није кретала узлазном путањом као што је сада. Они који данас хоће поново да дођу на власт, током 2000 године у Бору је угасили су 24 предузећа, 15 хиљада људи остало је без посла. Ми то нећемо дозволити. Србија неће више ићи уназад. Србија ће својим радом и залагањем само ићи напред. Села морају да се приближе граду по стандарду живота и на томе ћемо интезивно у будуће радити. Стратешком идејом да кинеска компанија настави са рударењем на овим просторима задржали смо преко 5 хиљада радних места. У Шарбановцу ће се у наредном периоду ширити водоводна мрежа, биће настављено са асфалтирањем путева.“, истакао је градоначелник.

Присутнима се обратио и магистар Владимир Станковић, начелник Борског округа и носилац листе Српске напредне странке „Александар Вучић – Заједно можемо све“ на предстојећим локалним изборима.

Част ми је и задовољство што сам добио поверење Српске напредне странке да будем један од кандидата на листи и да се сврстам међу њих 35, колико се налази на листи, а чине је добри, квалитетни људи који ће моћи да изнесу оно што нас очекује у будућности. У последње три године у Борском округу уложени су ресурси свих врста. У периоду иза нас имамо инфраструктурне пројекте попут путева, речног саобраћаја и многих других у које је уложено пуно труда. Извођење радова на деоници пута од Селишта до Бора од изузетне је важности, не само за село Шарбановац већ и за град Бор. У предходне четири године имамо одличне резултате када су у питању путеви. Остварени резултати су оно што Српску напредну странку издваја од других и резултати су нешто на шта се ми ослањамо. Ми данас немамо јачу опцију. Имамо велику подршку грађана и то нам је подстицај за даље“ рекао је Станковић.

Према речима Адријане Пуповац, кандидата за народног посланика у протекле четири године донети су многи закони, актови, споразуми али оно што је најбитније преко урађено је преко 10 брзих саобраћајница, ауто путева, деоница.

Имали смо на стотине пројеката али оно што је јако битно за сва борска села јесте пројекат изградње широкопојасне инфраструктуре у руралним пределима. Што подразумева повезивање јавних установа, пре свега основних школа са домаћинствима. Пројекат је почео са изградњом 2020. године и трајаће до 2024. године. Имају три фазе и у последњој фази сва домаћинства имаће интернет. Ово је од изузетне важности за ученике јер су они наша будућност али и за родитеље.“, истакла је посланица Андријана.

Александар Миликић је на крају позвао све мештане да 3.априла укажу поверење председнику Србије Александру Вучићу и његовој политици мира, напредка и просперитета, као и листама Српске напредне странеке на парламентарним и локалним изборима.