Вести

У току реновирање рибњака у Злоту

Реновирање рибњка у Злоту, селу у општини Бор, је почело после скоро две деценије. Након што је од Општине Бор узео у закуп, Драгиша Милошевић , приватни предузетник из Петровца на Млави рашчистио је терен, оспособио четири од 12 базена и експериментално убацио прву количину млађи која ће бити спремна за тржиште у децембру.

„Следећа фаза је сређивање крова и фасаде на згради и санација преосталох рибњака. До сада смо уложили у поправку цевовода, ограду, санацију базена 30 хиљада евра.“,рекао је Драгиша Милошевић.

Санација свих базена, капацитета пет вагона пастрмке, биће завршена до фебруара наредне године. Очекује се да ће овде бити упослено више од 20 радника из Злота. Осим запошљавања, нове инвестиције за општину Бор имају и други значај, рекао је приликом обиласка рибњака у Злоту председник Оптине Бор Александар Миликић.

„У наредном периоду требало би да омогућимо привреди да се развија као и да приватни сектор добије улогу коју заслужује. Осим рибњака, дали смо у закуп и мотел код Злотске пећине. То ће свима нама помоћи у развоју туризма, а запослиће и мештане Злота“, рекао је председник Општине Бор Александар Миликић.

У борској општини ово је тек други рибњак и управо храна је једна од карика у развоју сеоског туризма. Зато кроз мере подстицаја, осим у пчеларство, Општина Бор планира да улаже и у у ову привредну грану за коју има идеалних услова.