Вести

Велика предизборна конвенција СНС у Бору

У Бору је у суботу, 09.04.2016. године одржан велика предизборна конвенција Српске напредне странке у хали Спортског центра. Због великог броја грађана организован је и "видео бим" испред, на платоу, а било је преко 9.000 људи на овом митингу највеће странке у земљи. На овој конвенцији су били премијер Србије и председник странке Александар Вучић, Братислав Гашић, Јадранка Јоксимовић, затим председник коалиционе странке СНП-а Ненад Поповић, Зоран Драгишић професор безбедности, Благоје Спасковски генерални директор РТБ-а Бор, кандидат за народног посланика Студенка Ковачевић као и други челници ОО СНС у Бору.

Без обзира на то што имамо велике потешкоће, што ћемо морати себе да мењамо, без обзира на све који су говорили да ће РТБ да нестане, одговор је да ће Србија да сачува РТБ, јер мало шта има вредно као РТБ Бор - рекао је Вучић. Сачуваћемо и оснажити РТБ Бор, који треба да буде развојни прејекат за цео регион поручио је Александар Вучић и истакао да ће Влада РС наставити да доводи инвеститоре и отвара фабрике, не за изборе, већ за будућност.

Вучић је на конвенцији рекао да ће РТБ Бор имати и српску руду у топионици и обећао решење Церова 2, Мајданпека и Борске јаме. РТБ Бор мора да буде развојни пројекат за цео регион, поручио је Вучић и додао да верује да ће, уколико цена бакра са садашњих 4.700 долара оде на 5.700, РТБ Бор моћи да рачуна на профит.

Вучић је навео да, осим оснаживања РТБ Бор, треба запослити и раднике у другим секторима, како би се ојачао цео исток Србије. – Кад сам рекао да ћемо завршити топионицу пре неког времена, то смо и урадили. Тако и данас кад кажем да ће РТБ Бор да живи као успешна компанија и једна од најважнијих у Србији, будите сигурни да ћу да држим до своје речи и обећања – поручио је Вучић.

Наводећи да је влада довела инвеститоре у многе градове Србије, између осталих, Крупањ, Обреновац, Владичин Хан, Вучић је прокоментарисао критике опозиције, која га је критиковала због довођења турских инвеститора у Владичин Хан “на место где би требало да послују српске фирме”. Он је рекао да су они и њихови коалициони партнери уништили српске фабрике, а да им сада смета што влада жели да привуче стране инвеситоре. Наша је политика да запослимо људе у фабрикама које имају тржисте, које могу да трају десетинама година. Фабрике које ми доведемо не трају за изборе, него за наш народ, поколења децу која долазе – истакао је Вучић.

Говорећи о резултатима владе чији је председник, Вучић је рекао да је за две и по године урађено више путева него у претходним деценијама и поручио да ће грађани за годину дана свуда моћи да иду аутопутем. Све оно што нисмо успевали годинама, сад ћемо да успемо – рекао је Вучић и додао да би сваки корак уназад значио коначну пропаст Србије и катастрофу за нашу земљу. Председник је поручио да Србија неће сукобе већ мир и стабилност, да сачувамо понос и достојанство и да будемо слободна и независна земља.

Усијане главе који мисле да много јаки и много храбри кад показују шта су у стању да кажу и одговоре, ти не мисле добро Србији и никад Србији ништа добро неће да донесу – рекао је Вучић. Он је поручио да су избори 24. априла избор између прошлости и будућности, у којој неће тећи мед и млеко, али ће земља бити нормална.

– То ће бити земља радника и рудара, људи који желе да раде, поштених и одоговорних, земља људи који неће заборавити рударски поздрав ”срећно”, коај ће се радовати сваком новом радном месту, која ће ићи напред сваке године – рекао је Вучић. Ако са Кинезима буде потписан уговор о Железари наредних дана, рекао је, целој Србији биће много лакше. - Онда ћемо све снаге да усредсредимо на РТБ Бор и Ресавицу – рекао је Вучић.

Навео је да они који не изађу на изборе гласају директно за прошлост, а да има много оних, и споља и изнутра, који не желе јаку владу у Србији, већ марионете. - Хоћемо да имамо чврсту и снажну владу коју ће сви да поштују и цене, која неће да буде европски губавац, и на коју ће сви грађани бити поносни – рекао је Вучић. Он је навео и да хоће Србију у којој нико неће вређати људе зато што припадају другој нацији или вери или говоре другим језиком.

– Србију различистости, а Србију уједињену – такву Србију желимо – нагласио је Вучић. Благоје Спасковски, генерални директор РТБ Бор, указао је да је лидер СНС, у функцији премијера, чак осам пута посетио Бор, за разлику, како је рекао, претходних премијера из Демократске странке, који у Бору нису били “ни у пролазу”.

Прошла година, како је рекао, била је тешка за РТБ Бор због пада цене бакра и метала, а премијер је подржао ово предузећа да не пропадне.

Зоран Драгишић професор безбедности указао је да Србија никада није била безбеднија и стабилнија него данас, да има праијтеље не само на истоку, већ на свим странама света.

– О Србији се данас говори са поштовањем у свету, не намећу јој се решења, већ се са њом разговора, што је резултат политике премијера Вучића – поручио је он.

Митингу у Бору су присуствовали грађани из Бора и околине, Неготина, Књажевца, Зајечара, Кладова, и других градова, вијориле су се заставе СНС, Покрета социјалиста, СНП, али и рудара.

 

Галерија фотографија