Вести

Влашка странка из Бора подржаће СНС на предстојећим изборима

Представници OO Влашке странке из Бора одржали су данас конференцију за новинаре. Новинарима је саопштено да ова странка даје пуно поверење и подршку Српској напредној странци на предстојећим изборима.

„На предстојећим изборима који ће се одржати 16.марта 2014.године Влашка странка ће свим својим чланством и симпатизерима подржати Српску напредну странку јер сматра да је то једина политичка опција која ће између осталог помоћи опстанак аутохтоних Влаха на просторима Републике Србије, чиме ће се омогућити очување Влаха као националне заједнице у Источној Србији и помоћи да Власи како кроз свој програм тако и кроз програм СНС обезбеде свој статус националне мањине.

Српска напредна странка на челу има Александра Вучића, лидера који је увек имао разумевање за проблеме Влашке заједнице када је у питању покушај Румунизације Влаха. Са тим проблемом упознат је и господин Благоје Спасковски у кога такође имамо велико поверење да ће свестрано помоћи у решавању свих проблема који муче Влашку заједницујер је свој радни век провео у Бору где се бори да села у којима живе Власи имају све услове за живот и опстанак, почев од комуналних питања, запошљавања и развојаинфраструктуре у селима Борске општине“, саопштио је Драгослав Зајкесковић, председник ОО Влашке странке у Бору.